De geur van verbrand plastic dringt mijn neus binnen, naast de geur van uitlaatgassen en nog een aantal ondefinieerbare luchtjes baan ik mij een weg door de aankomsthal van Indira Gandhi Airport. De rugzak moet op lopende band 5 komen. Na het invullen van een formulier kan ik door de douane. De rugzak kwam aan waar het hoorde en dat geeft moed. Prepaid Taxi, had ik in de Lonely Planet gelezen, dat werkte goed. Geen idee wat zo'n rit moet kosten, maar voor 350 Rupee werd ik naar het hotel gereden. Eerst een fles bier en een fles water aangebroken voor het slapen gaan. Nu had ik bij het boeken van dit hotel op internet niet in de Lonely Planet gekeken. Hij staat er wel in, hotel Yuvraj, middenin de sloppen van oud Delhi. De nacht met oordoppen doorgebracht, de zwerfhonden geven hier helse concerten en met oordoppen is dat nog best te doen.

Na een tamelijke rustige nacht opgestaan en eerst maar eens vanaf het balkon een blik naar de straat geworpen, die er bij daglicht heel anders uit ziet. De lucht die ik opsnuif is nog wel gelijk aan gister met als toevoeging waarschijnlijk de lucht van uitwerpselen. Ik heb het gevoel dat ik moed moet verzamelen om naar buiten te gaan en als het zover is en ik het hotel uit stap staat daar Ballu. Ballu is chauffeur van een autoriksja ook wel tuk-tuk genoemd. Dit is een driewielig voertuig met de bestuurder voorin en twee plaatsen achterin. Voor de prijs van 450 Rupee wil hij me wel 2 tot 3 uur door de stad rijden en de mooie dingen laten zien. Nu heb ik na een nacht slapen geen verstand van prijzen gekregen, dus ik besluit het gewoon te doen.

De Dharamsalatempel is het eerste kunststukje dat ik zie, gevolgd door het parlementsgebouw en diverse ministeries. Hiervandaan heb je schitterend uitzicht op de Indiagate, al wordt het zicht ernstig belemmerd door de smog die de stad teistert. Ik breng een bezoek aan het huis van Indira Gandhi, wat tegenwoordig een museum is. De Qutb-minaret en de daarbij gelegen ruïne van de oude moskee zijn erg indrukwekkend. Ik breng ook een stiltebezoek aan de Bahaitempel, een grote tempel in de vorm van en lotusbloem. Onderweg word ik door Ballu in diverse winkel losgelaten en koop ik uiteindelijk wat doosjes thee voor onderweg. Het eten bij Hindi is erg lekker, garlic nan met een vegetarisch gerechtje daarbij. Na een helse rit door de stad in de steeds drukker worden spits levert Ballu me weer veilig af bij het hotel. Ik krijg bericht dat de motor vanavond laat aankomt en ga morgen contact zoeken met de lokale agent.
top