Bangalore, India - Sydney, Australie
Een vlucht om 23:55uur vanuit Bangalore moet me naar Sydney brengen via Singapore. De tussenstop in Singapore is 3,5 uur en die tijd is snel voorbij. Ik kom de andere dag om 20:45 uur in Sydney aan en na het ophalen van de bagage neem ik een taxi naar de ‘Backpackerslodge’. Ik kom daar even na tienen aan en heb een kamer geboekt met 4 bedden. De kamer is muf en het gebeuren ligt in Kings Cross, de Warmoesstraat van Sydney, zeg maar.  

Sydney - Melbourne
Na 4 dagen in de stad heb ik het wel gezien en huur een auto. Het plan om een camper te huren laat ik varen, het is twee keer zo duur. Ik huur een Ford Falcon, kleiner hadden ze niet meer, en cruise Sydney uit op weg naar Melbourne. De 6 cilinder, 4 liter motor met 6 turbo-aanjagers wil best vooruit, maar de snelheidslimiet in Australië is maximaal 110km/uur in het zuiden. Ik volg de Princess Highway langs de kust richting Melbourne. Ik overnacht de eerste nacht in een cabin in Narooma aan de kust, met uitzicht op de baai. De volgende dag rij ik door zeer grote nationale parken en kom soms een uur niemand tegen. Op zaterdag bereik ik Melbourne en bel ik Rick en Emmy. Rick is een collega en is samen met zijn vriendin een maand door Australië aan het rijden. We hebben afgesproken elkaar in Melbourne te ontmoeten, met elkaar naar de Formule 1 Grand Prix te gaan en vervolgens een paar dagen samen op te trekken. Na wat telefonische navigatie treffen we elkaar bij het verhuurbedrijf waar ik de auto weer inlever. We gaan naar een hotel dat ze al van tevoren geboekt hebben. Als we daar komen blijkt er iets niet helemaal goed gegaan te zijn en na wat regelwerk krijgen we een heel mooi appartementje, beter dan een hotelkamer. De Formule 1 Grand Prix in Melbourne is de opening van het seizoen en een heel spektakel. De dag vliegt voorbij en was zeker de moeite waard. We rijden de dag erna Peninsula ten zuidoosten van Melbourne in, hier woont een kennis van Rick en die gaan ze bezoeken en tevens zal de auto hier straks worden gestald.

Melbourne - Grampians
Als het moment is gekomen dat Rick en Emmy weer terug moeten naar huis, zet ik ze af op het vliegveld van Melbourne en neem de auto mee. Ik mag deze gebruiken tot de motor er is en een beetje spelen met een 4x4 is weer eens wat anders. Ik heb een doos met tips mee gekregen en besluit naar de Grampians te rijden. Ik vaar over vanaf het eind van de Peninsula naar Queenscliff. Ik rij vanaf hier via de Great Ocean Road, een kustweg met surfstranden, prachtige witte stranden en kliffen en mooie vergezichten. Ik overnacht in het Otway National Park, een klein NP aan de kust. Het is dit weekend druk, het is een lang weekend en iedereen trekt er op uit. Aan het eind van de Great Ocean Road rij ik naar het noorden en het nationale park van de Grampians in. Dit is een bergketen met uitgestrekte Eucalyptisbossen. Ik kampeer de eerste nacht in Dunkeld, een dorpje aan de zuidkant van het NP. De volgende dag , m’n verjaardag,rij ik de Grampians in en volg diverse fourwheeldrive tracks, weggetjes speciaal voor 4x4 auto’s. Ik zie m’n eerste kangaroe onderweg. Ik kampeer vannacht op een camping in Wartook.Ik zie een Goanna, een hagedis van ruim een meter lang. Op de camping voert men de kangaroes en er komen er vanavond zo’n 60 op af. ‘s Avonds geniet ik van de sterrenlucht drink iets met een Canadese, een Engelse, twee Argentijnen en een Mexicaan. De volgende morgen pak ik de boel weer in en verwissel de rechter achterband die lek is. Hierna maak een andere toer door het park, wederom over de tracks. ‘s Avonds zoek ik een plekje op de Stapylton campground in het NP. Tegen de avond komen hier Walibi’s, waarschijnlijk worden die ook door de bezoekers hier gevoerd, want ze zijn zo mak, dat ik ze aan kan halen. Er komen twee Emoes voorbij lopen en er vliegen Kakatoes rond die een hoop herrie maken.

Grampians - Shepparton
Ik ga vanaf nu de route oppakken richting Sydney, ten eerste omdat de motor daar straks aankomt en ik krijg visite. Vrijdag komt Paulien een aantal weken meerijden, eerst met de auto, later waarschijnlijk op de motor. Paulien is een vriendin die ik ken van de brandweer. Ik verlaat het NP en rij nu door uitgestrekte velden. Het landschap is redelijk vlak, het groene is er wel af en het oogt erg droog. Ik kom door fruitboomgaarden, zie heel veel schapen en kom door plaatsjes met namen als Stawell, Maryborough, Bendigo en stop voor de nacht in het stadje Shepparton.

top