Nico Bregman

Even voorstellen:

Welkom op mijn site, leuk dat je hem bezoekt. Ik ben Nico Bregman, ik mag graag reizen en heb al heel wat leuke plaatsen bezocht, maar nooit langer dan 8 weken achter elkaar. Voorgaande reizen waren meestal trekkings met de rugzak of op de fiets en gingen onder andere naar Noorwegen, Zweden, IJsland, Groenland, Nieuw Zeeland, Canada en Cuba. Ik heb al jaren het voornemen en de wens om eens een lange reis te maken. Gewoon reizen in je eigen tempo en eens iets meer te weten komen van een land en zijn cultuur dan je in een korte trip kunt. Nu kun je altijd wel een excuus vinden om niet te gaan en dat lukte tot nu toe aardig.

In 2004 kwamen alle omstandigheden samen om het besluit te nemen: Het gaat gebeuren! Na dit besluit kwam de vraag: hoe? Met de rugzak of op de fiets? Wat doe ik met de motor als ik weg ben? Waarom eigenlijk niet op de motor? Uiteindelijk heb ik besloten op de motor te gaan. Het geeft nog meer vrijheid om te gaan en te staan waar ik zelf wil. Ik heb er voor gekozen om naar Azië te gaan, omdat ik daar nog niet eerder geweest ben en het mij een fascinerend werelddeel lijkt.
Vanaf april 2004 ben ik met de voorbereidingen bezig geweest. Deze bestonden uit veel reisverhalen lezen op internet en in boeken, het aanpassen van de motor, het verzamelen van de nodige onderdelen en de medische zaken, zoals inentingen en malariapillen. De laatste zaken zoals visa en 'carnet de passage' zijn nu bijna geregeld.
2 november 2004 vloog ik naar Delhi, India. De motor vloog apart. Ik ben gestart vanuit Delhi met mijn reis door India en Australië.
Ik had de planning om naast India, eventueel Nepal, Thailand, Laos, Maleisië, Indonesië en Australië aan te doen. De tijd die ik ervoor uit heb getrokken is 8 maanden. Door de tsunami op 26 december 2004 heb ik mijn planning aangepast en heb uiteindelijk alleen 4 maanden in India en 3 maanden in Australië doorgebracht. Heb hierdoor vast wel iets gemist, maar het was onvergetelijk!

Op deze site, gebouwd door mijn vriend/motormaat Rob Verhoeff kun je de reis volgen.

Veel plezier bij het doorbrengen op deze website.
Nico Bregman

top